Interchampionships Dressage & Showjumping

for Armed Forces

Intershampionship Dressage for Armed Forces

INSPECTEUR LAURENCE BORMANS...

 

is de ontwerpster van ons prachtige logo... Al snel kan men zien waar dit logo voor staat en hoe dit logo is opgebouwd. Héél duidelijk herkennen we onze Belgische Standaard of driekleur. Deze werd aan de buitenrand geplaatst van de Europese vlag dewelke aangeeft dat alle Europese korpsen welkom zijn en dat we hen graag omarmen in ons kleine Belgenlandje.


Het witte dressuurpaard zijn ruiter draagt duidelijk een naamplaatje vergezeld van de "nestels" die ons allen zo bekend zijn... Zowel Defensie als de Politiediensten kennen deze 2 waardes.

Inspecteur Bormans is een gerespecteerd lid van de cavalerie binnen de Directie openbare veiligheid van de Federale Politie.  We zijn haar dan ook enorm dankbaar voor het mooie logo!


Welkom!

Op onze website...  Neem gerust een kijkje en ontdek wie we zijn, waarom we deze wedstrijd organiseren en hoe je kan deelnemen. 

Intershampionship Dressage for Armed Forces

De Belgische Politie SportBond, BPSB

 

De Belgische politiesportbond werd in juni 1938 opgericht tijdens het congres van het Nationaal Syndicaat van de politie te Oostende. Hoofdcommissaris M. Seys (politie Oostende) werd de eerste voorzitter en M. Feys (politie Oostende) werd de eerste secretaris.


In 1952  werd  Alfred Denneweth, voorzitter van de Koninklijke Sportkring van de politie Sint-Gillis-Brussel. In dat jaar bekwam hij voor de BPSB "de Hoge Bescherming van Zijne Majesteit de Koning”. 

In 1954 sloot onze bond aan bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). We werden tevens lid van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Sinds 1 januari 2008 is de BPSB – Nederlandstalige vleugel vzw terug erkend als Vlaamse sportfederatie.

De Belgische politiesportbond organiseerde van 22 t/m 24 oktober 2010 het 34ste congres van de Europese politiesportbond (USPE) in Antwerpen. Wij verwelkomden bijna 200 gasten uit 40 Europese landen op dit tweejaarlijks evenement. 

De Belgische Politie Sport Bond - BPSB - is een omnisportbond die tot doel heeft de sport in het politiemidden te promoten in het ganse land.

Dit geschiedt door het inrichten van en deelnemen aan clubwedstrijden, provinciale, regionale en nationale kampioenschappen, internationale wedstrijden en kampioenschappen.


De B.P.S.B steunt dit initiatief al voor het derde jaar op rij.